Audio apparatuur

Omdat ik een muziekliefhebber ben heb ik ook de nodige audio apparatuur. veelal is het afkomstig uit de jaren 70/80 omdat nu eenmaal mijn decennia zijn.

Aan het begin van de installatie staat mijn Thorens Platenspeler, de TD166 MKII. Dit is een heerlijke basic platenspeler die uitzonderlijk van kwaliteit is. 

 

Aan het einde van de installatie staan een setje luidsprekers. Voor de een is Bose het meest vreselijk luidsprekermerk wat je maar kunt kopen terwijl het voor de ander het summum is op dat gebied, voor mij geldt dat laatste.

 

Bose 901, dit waren mijn 'droom'luidsprekers. ik heb ze ooit al eens thuis gehad, dat moet denk ik zo'n 20 jaar geleden zijn. Ik werkte destijds in een hifi winkel en daar was een setje 901'en ingeruild. ik moest ze helaas na een paar weken weer terug brengen want de baas was ze niet vergeten en helaas verkocht. ik heb sinds die tijd de wens gekoesterd om ooit nog eens de Bose 901 in huis te hebben. Gelukkig kon ik ze vorig jaar voordelig op de kop tikken en staan ze nu heerlijk te spelen. 

Het hart van de installatie vormt de DFA 888 van Philips. Dit is het broertje van de Marantz PM 75.

 

Deze versterker heeft een mooi geluid een krachtig vermogen en heel veel aansluitmogelijkheden. Typisch is de ingebouwde Digitaal/analoog omzetter; DAC. 

 

90% van all muziek komt bij mij uit de platenspeler, toch wordt er ook wel eens een CD gedraaid en dan niet op een kinderachtige speler maar een Philips CD850.

 

Ooit had ik een CD850MKII maar deze voldoet ook ruimschoots aan de huidige eisen. Dit is de CD speler met het beste loopwerk ooit! 

In de retro installatie mag natuurlijk de Digitale Cassette (DCC) van Philips niet ontbreken!

De DCC was in kwaliteit vele malen beter als zijn concurrent  de Sony Minidisc en ook beter als zijn digitale voorganger de CD. Philips maakte het mogelijk zelf muziek digitaal op te slaan en dan wel op een tikkeltje ouderwetse manier: de cassetteband. Dat was ook denk ik de reden waarom DCC het onderspit gedolven heeft. Het gebruiksgemak liet na. Je moest spoelen van track naar track en het geheel kwam nogal ouderwets over. Ik vind dat nu juist het aantrekkelijke van de DCC speler! Ik heb de DCC 600.